Haal meer waarde uit je data

Data speelt een steeds belangrijkere rol in organisaties. Niet alleen als input voor rapportages en stuurinformatie, maar in toenemende mate ook voor slimme algoritmes en nieuwe digitale diensten. Juist omdat data zo nauw verweven is met de bedrijfsvoering, is het ook een complex onderwerp. Bij Squadra begrijpen we deze materie als geen ander. Wij helpen onze klanten om meer waarde uit hun data en analytics te halen.

Analytics is een andere benaming voor het systematisch analyseren van data en statistische informatie. Met de opkomst van Business Intelligence in de jaren ‘90 gebruiken steeds meer organisaties prestatie-indicatoren om inzicht te krijgen in hun bedrijfsvoering. Moderne softwaretoepassingen maken het hierbij steeds makkelijker voor gebruikers om zelf rapportages te maken of aan te passen.

Recente ontwikkelingen zoals Big Data en Machine Learning maken het mogelijk om niet alleen terug te blikken op de prestaties, maar ook om vooruit te kijken. Algoritmes kunnen in toenemende mate autonoom beslissingen nemen. Zo kunnen zelflerende modellen bijvoorbeeld op basis van klantgedrag bepalen welk marketingkanaal het meest effectief is om een individuele klant te benaderen. Of aangeven wanneer een machine toe is aan preventief onderhoud. Deze ontwikkelingen staan aan de basis van een datagedreven organisatie.

Veel organisaties hebben de intentie om datagedreven te gaan werken. Tegelijkertijd is het rendement van de bestaande investeringen in analytics vaak onduidelijk. De enorme vraag naar ervaren personeel, complexe IT-systemen en gebrekkige datakwaliteit zijn vaak bijkomende complicaties. De transitie naar een datagedreven organisatie is dan vaak ook weerbarstig.

Om de mogelijke barrières te overwinnen hanteert Squadra een beproefde aanpak gebaseerd op de SCOPE © methodiek. Allereerst brengen we focus aan in de analytics agenda, door deze te prioriteren langs de as van de bedrijfsdoelstellingen. Vervolgens brengen we de analytics organisatie, de manier van werken, en het ondersteunende data & analytics platform in lijn met de analytics ambitie. Tot slot versnellen we de realisatie van analytics initiatieven via een gefaseerde werkwijze.

Squadra, masters in Analytics

Squadra heeft diepgaande kennis en ervaring in het begeleiden van organisaties naar een datagedreven manier van werken, in zowel advies als executie. Zo kunnen we adviseren bij het ontwikkelen van een gedragen visie & strategie voor data & analytics. Onze ervaren programmamanagers kunnen transformaties initiëren en begeleiden. En tot slot hebben we de technici in huis om de uitvoering van specifieke analytics initiatieven te versnellen.

”Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
– Albert Einstein

Business drivers for analytics:

  • Verbeterde ROI voor analytics
  • Verbeterde medewerkerstevredenheid
  • Kortere time-to-market
  • Verhoogde zakelijke adoptie
  • Betere datakwaliteit