Data Science Specialisten

Gespecialiseerd in het aanwenden van Data Science talenten

In een recent gepubliceerd rapport van UWV worden vacatures voor Data Science in 2019 in Nederland gekenmerkt als moeilijk te vervullen vacatures: “Organisaties worden steeds meer datagedreven in hun contacten met klanten of gebruikers en in hun eigen bedrijfsprocessen . Er worden steeds meer gegevens verzameld en omgezet in managementinformatie. Dit leidt tot een grote vraag naar datawarehouse-ontwikkelaars, datawetenschappers of BI-specialisten ”.

Bron: https://www.uwv.nl/overuwv/images/moeilijk-vervulbare-vacatures-2019.pdf

Data Science Specialisten

Data Science Specialisten (DSS) is een recent gelanceerd Squadra-initiatief dat gespecialiseerd is in het werven en detacheren van specialisten in Data Science en Machine Learning. DSS combineert diepgaande Data Science & Machine Learning-veldkennis met een breed zakelijk netwerk en kennis van bedrijfskunde om bedrijven de beste oplossingen te bieden voor hun Data Science-vacatures en te helpen bij het opbouwen van hun Data Science-capaciteiten.

Data Science Rollen

DSS heeft uit ervaring geleerd dat de eerste uitdaging bij het vinden van de juiste persoon voor de juiste Data Science-functie, het bepalen van de juiste functieomschrijving is. Bij het bladeren door vacatures in Data Science kom je termen tegen als wetenschapper, ingenieur, consultant, analist, architect of zelfs wizard pop-up, en dit kan tot verwarring leiden. DSS heeft daarom een ​​duidelijk 3-voudig onderscheid gemaakt in Data Science gerelateerde functiebeschrijvingen, namelijk: Data Scientist, Data Engineer en Data Consultant.

Kortom: De Data Scientist heeft uitstekende programmeer vaardigheden en is bedreven in het werken met grote datasets om gegevens om te zetten in informatie en kennis, inclusief het visueel communiceren van het verhaal van de gegevens. De Data Engineer werkt samen met de Data Scientist en zorgt ervoor dat de juiste dataplatforms zo zijn ingericht dat het Data Science team kan werken. De Data Consultant vormt de brug tussen het Data Science-team en de klant en zorgt ervoor dat doelen en ontwikkelingen op één lijn liggen.

Werving & Detachering

DSS biedt aan om Data Science-banen in te vullen door zowel werving als detachering. Aangezien geen enkele baan hetzelfde is en behoeften en urgenties verschillen, kan DSS verschillende formaten aanbieden om vacatures in Data Science te helpen invullen.

Werving: op basis van een uitgebreid netwerk van Data Science-specialisten op alle niveaus (studenten, pas afgestudeerden, junior, medior en senior) kan DSS de juiste persoon bieden voor de Data Science-functie. DSS denkt graag met de klant mee en bepaalt welk type Data Science-rol en persoon het beste past bij de behoeften van de klant.

Detachering: voor sommige rollen is een bijzonder snelle invulling nodig of voor sommige projecten is een Data Science medewerker voor een bepaalde tijd nodig. DSS beschikt over Data Science-personeel om Data Science-medewerkers door middel van detachering aan te bieden.

“Our business is data, our passion is people”

Data Science Specialists helpt organisaties om de juiste Data Science professionals te vinden.

Data Science Specialists..

  • merkt dat allerlei functietitels door elkaar gebruikt worden op het moment
  • heeft daarom 3 duidelijke rollen gedefinieerd
  • bestaat uit getrainde en ervaren Data Science professionals
  • Combineert kennis van Data Science
  • Biedt arbeidsbemiddeling rondom werving & selectie
  • Biedt arbeidsbemiddeling rondom werving & selectie en detachering
  • Adviseert en begeleidt nieuw talent binnen het vakgebied

Meer weten?