Matching & Search

Het juiste leiderschap vinden om de digitale transformatie te ondersteunen en te inspireren

Het succes van initiatieven voor digitale transformatie is afhankelijk van de capaciteiten van de mensen die de verandering leiden. Squadra is als geen ander bedreven in het vinden van de beste persoon voor de job.

Het snelle tempo waarmee technologische ontwikkelingen de wereld veranderen, vereist een hele reeks nieuwe vaardigheden en capaciteiten van elke leider die aan het roer staat. Welke skillset en ervaring er nu nodig zijn bij een CIO, CDO of CTO, verschilt van organisatie tot organisatie. De functieomschrijving en vereiste vaardigheden kunnen zelfs van afdeling tot afdeling verschillen. Toevoegen aan de complexiteit: de vaardigheden die over enkele jaren nodig zijn, wanneer de digitale transformatie is voltooid, kunnen compleet anders zijn. Deze nieuwe dynamiek stelt grote uitdagingen voor zowel de bedrijven die op zoek zijn naar een leidinggevende als de organisaties die executive search-diensten aanbieden. Iemand eisen met 20 jaar ervaring in een bepaalde functie is niet meer genoeg. En het simpelweg beoordelen van cv’s is ook niet voldoende. Navigeren door de digitale transformatie vereist ervaring, de juiste visie, het vermogen om snel nieuwe concepten toe te passen en het vermogen om te veranderen. Dat geldt niet alleen voor de leidinggevende, maar ook voor het bedrijf zelf.

Squadra, specialisten in Executive Search

Bij Squadra zijn we uniek uitgerust om te voldoen aan de eisen van bedrijven die op zoek zijn naar verandering met leidinggevenden die op zoek zijn naar nieuwe kansen. We zijn stevig ingebed in verschillende grote netwerken van leidinggevenden en dit geeft ons ongeëvenaarde toegang tot de slimste en meest getalenteerde mensen. Maar nog belangrijker: we faciliteren de discussie tussen de stakeholders die nodig is om te formuleren welk profiel het beste past bij de transformatieopgave. Voordat we met een zoekopdracht beginnen, zorgen we ervoor dat elke belanghebbende op dezelfde pagina staat met betrekking tot de vereisten van de functie. Het is een andere manier om naar rekrutering te kijken. Het is onze manier om executive search uit te voeren.

Voor dit soort functies geloven we niet in LinkedIn of vacatureplaatsingen omdat ze het proces alleen maar vertragen. Wij geloven in snelheid, persoonlijke relaties en een zeer persoonlijke investering in het proces. Elke kandidaat wordt uitgekozen en zorgvuldig doorgelicht.

Squadra heeft een celachtige structuur. Elke cel heeft zijn eigen expertise. Onze experts begrijpen de actuele thema’s in de markt – het zijn onze ogen en oren op de arbeidsmarkt. Door dit unieke perspectief kennen we potentiële kandidaten persoonlijk en begrijpen we hun geschiedenis, vaardigheden en ambities echt. We zijn erg trots om te zeggen dat deze aanpak werkt. Squadra heeft digitale veranderingsagenten geleverd voor zowel kleine, middelgrote als grote organisaties in een hele reeks industrieën.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change”

Charles Darwin


De belangrijkste voordelen zijn:

  • Hoog slagingspercentage
  • Snel proces
  • Uitgebreid netwerk
  • Persoonlijke betrokkenheid
  • Directe communicatielijnen


Wil je meer weten?