Haal meer waarde uit je data

Herken je deze claim? ‘Bedrijven, zorginstellingen en overheidsorganisaties zitten op een berg goud aan data’. Je leest het bijna dagelijks. En als je de kranten mag geloven, is AI – gevoed door diezelfde data – niet minder dan een revolutie. Met het invoeren van een korte zin genereer je tegenwoordig een heel nieuwsartikel, muzieknummer of videofragment in een handomdraai.

Toch gaan de ontwikkelingen vaak langzamer dan je denkt. Het effectief inzetten van data-gedreven toepassingen vergt meer dan technologie. Waardecreatie gaat hand in hand met het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Dat is de veelgehoorde transformatie. En die is weerbarstig, want de effectieve toepassing is mensenwerk. Daarom is slecht 26% van de projecten succesvol. Daarom is slechts 26% van de gedane investering renderend in productiviteitsverhoging, groei-versnelling en kostenverlaging.

Squadra, masters in Analytics

Bij Squadra Analytics kijken we met een andere bril naar data en analytics. We kijken niet alleen naar de techniek, maar naar het samenspel van mensen, processen en middelen. Door data en analytics vervolgens te organiseren als een waardeketen ontstaat focus en momentum. AI is daarbij een van de hulpmiddelen. We zijn een focus-speler op dit terrein met een berg aan ervaring. De kunst is om deze ervaring samen met jouw eigen mensen in te zetten, zodat een versnelling in het bereiken van meerwaarde ontstaat. Deze puzzel helpen oplossen, vinden wij het leukste wat er is. Wanneer mogen bij jou laten zien wat we kunnen?

”Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
– Albert Einstein

Business drivers for analytics:

  • Verbeterde ROI voor analytics
  • Verbeterde medewerkerstevredenheid
  • Kortere time-to-market
  • Verhoogde zakelijke adoptie
  • Betere datakwaliteit