Eindelijk… het einde van de Corona crisis lijkt in zicht! De versoepelingen worden nu in een rap tempo doorgevoerd zodat een veilig bezoek aan een terras, winkel of restaurant weer mogelijk is. We waren er ook wel aan toe, zowel business-wise als persoonlijk. 

door Guus van de Mond

Maar niet alles gaat helemaal terug naar zoals het pre-corona was. De gedwongen lockdown heeft organisaties bijvoorbeeld geleerd dat je meestal op afstand ook prima kan samenwerken. Of dat aankopen in veel gevallen toch ook online kunnen worden gedaan. Kijk maar naar de enorme groei in e-commerce bestedingen het afgelopen jaar (zowel B2C als B2B).

Het is mooi om te zien hoe we als Squadra bijdragen in deze ontwikkelingen. Vanuit onze verschillende units hebben we de afgelopen periode onze klanten meer data driven en digitaler gemaakt. De focus lag daarbij vaak op schaalbare kwaliteit: hoe kunnen we met minder inspanningen meer doen tegen dezelfde of betere kwaliteit.

Ik wordt persoonlijk erg enthousiast van de rol die technologie hierin speelt. Ik vind het enorm gaaf om te zien hoe we met slimme tools en oplossingen mogelijkheden creëren die je voorheen alleen met heel veel handmatige inspanningen zou kunnen hebben bereiken. En de ontwikkelingen gaan hard! We helpen nu klanten met slimme algoritmen om processen te automatiseren op een manier die een jaar geleden technisch niet eens mogelijk was.

En dat hebben we het afgelopen jaar vooral op afstand gedaan. Met de versoepelingen in zicht gaan we in de vestiging in Oss de komende maanden geleidelijk weer op kantoor werken, maar niet meer fulltime. We zoeken een mooie balans tussen thuiswerken en op kantoor werken. We kunnen dan regelmatig face-to-face samenwerken, maar we besparen ook reistijd en belasten het milieu minder.  

En zo proberen we het goede uit de afgelopen periode te behouden en te combineren met de dingen die we noodgedwongen een tijd niet meer hebben kunnen doen. De eerste bedrijfsborrel op het terras is al gepland en ik kijk er enorm naar uit. Proost!

Guus van de Mond – Founder Squadra Machine Learning Company